Elektrische fietsen

Ervaar het genot van een goede elektrische fiets!

Een goede elektrische fiets weegt niet te veel en kan goed wat kilometers rijden alvorens de batterij plat is. Hij heeft een motor die niet klinkt als een stofzuiger en is makkelijk in bediening. Een elektrische fiets is pas goed als hij bovendien betrouwbaar is. Jarenlang waren deze eigenschappen niet aanwezig of moeilijk combineerbaar. De elektrische fiets zoals die er nu is heeft veel te danken aan ontwikkelingen die zich deels afspeelden in andere sectoren. De bouwers van laptops en gsm’s konden met hun grote volumes batterijfabrikanten aanzetten om steeds maar krachtigere én kleinere batterijen te ontwikkelen. Zo werden de oude loodzware batterijen naar het verleden verwezen.

De fietsensector ging met die nieuwe batterijtechnologie aan de slag en begon de zoektocht naar electromotoren compatibel met deze batterijen. Een deel fietsfabrikanten ontwikkelde zelf een motor, anderen deden een beroep op een extern bedrijf en lieten de motoren daar maken. De ene fietsfabrikant monteerde de motor in het voorwiel, de andere verkoos een montage van de motor in het achterwiel. Anderen lieten het argument van het optimale zwaartepunt doorwegen en verkozen de moeilijkste weg. Zij integreerden de motor in de trapas en kwamen zo uit bij de middenmotor.

Een goede elektrische fiets is een slimme elektrische fiets en daarom heeft die een processor met heel veel sensoren. Hoe precieser de informatie die de processor ontvangt hoe precieser de werking van de motor. Het is de processor die op deze manier bepaalt hoe hard de motor de fietser moet ondersteunen, wanneer deze ondersteuning moet beginnen en wanneer de ondersteuning moet stoppen. Zo kom je tot een betrouwbare en veilige werking van een elektrische fiets.

Wij verkopen elektrische fietsen van de merken E-bike Manufaktur, Santos, Kreidler en Douze. Ze wegen niet te veel en kunnen goed wat kilometers rijden alvorens de batterij plat is. Ze hebben motoren die bij de allerstilsten op de markt horen en zijn makkelijk in bediening. Betrouwbaarheid is voor ons een heel belangrijk punt en daarom kiezen we uitsluitend voor de motoren van Bosch, Brose, Go-swissdrive en Bionx.

Via deze merken kunnen wij u damesmodellen, herenmodellen, mountainbikes, specifieke reisfietsen en bakfietsen aanbieden. Deze modellen stellen u in staat een afstand die je niet haalbaar acht met een gewone fiets wel af te leggen. Bovendien zal je de inspanning beperken en zweten tot een absoluut minimum beperken.

Je kan de verschillende E-bikemanufaktur modellen bekijken op hun website.

Het belangrijkste blijft natuurlijk test rijden. Daarvoor kan u altijd terecht in de winkel. Een testrit is altijd gratis en volledig vrijblijvend.