Kinderfietsen

Er is veel veranderd de laatste jaren als het gaat over kinderfietsen.

De manier om iemand te leren fietsen is volledig anders. Waar we vroeger leerden fietsen op een kinderfiets met zijwieltjes en een jaar later nog altijd rondreden met die zijwieltjes is er iets veranderd. In de plaats van kinderen eerst een trapbeweging aan te leren wordt er tegenwoordig eerst gefocust op het evenwicht. Alvorens er een echte fiets met trappers onder de poep geschoven wordt werkt men nu spelenderwijs met een loopfiets.

Het aanbod kinderfietsen is de laatste jaren alleen maar groter geworden. Bijna ieder merk dat fietsen heeft voor volwassenen heeft ook een kinderlijn uitgewerkt. Als papa een mountainbike heeft en zoon of dochter wil er ook ééntje van hetzelfde merk dan kan dat. Daarnaast zijn er ook nog een aantal merken die specifiek en énkel fietsen zijn beginnen bouwen voor kinderen.

Te vaak produceert men een kinderfiets en staat men niet lang genoeg stil bij de lichaamsbouw van het kind zelf. Men raapt snel wat maten bij elkaar, kiest veel te zware buizen en dito onderdelen en hup, het model gaat in productie. Klaar is de kinderfiets. Er zijn ook fabrikanten die hun kennis verder uitdiepten, onderzoeken voerden, conclusies trokken en op een andere manier begonnen te werken. Kennis maximaal toepasten en zo met steeds weer betere kinderfietsen voor de dag komen.

Kinderen houden van kleur en hoe het er allemaal uit ziet, ze gaan voor de belevenis. Ze staan niet stil bij heel die kindvriendelijke geometrie, de aan kinderen aangepaste q-factor, het speciale lichte frame, … Dat zijn zorgen voor de ouders. Een goede kinderfiets moet er in hun ogen vooral leuk en levendig uit zien. Stoere jongens kouden immers van stoere fietsen. Stijlvolle dames van 8 tot 12 jaar, die weten wat ze willen, die vragen achter een fiets met een mandje.

Wij kiezen voor merken die oog hebben voor kind én ouder. We willen dat ze oor hebben voor de verlangens van onze jongste vrienden maar we willen dat ze ook rekening houden met het verlangen van de ouders om vooral goed te kunnen leren fietsen. Zodat ze later zelfstandig naar school kunnen fietsen. Want dat is uiteindelijk het enige soort kinderfiets die de voorkeur krijgt van het kind en de ouder. Je wilt dat het hele plaatje klopt. Kokua en Frog bouwen dergelijke kinderfietsen.

Op zoek naar meer informatie of al zin om een kleurtje te kiezen? Bezoek zeker de websites van Kokua en Frog Bikes