Koersfietsen

Is het een microbe, een epidemie of traditie?

Onze voorvaders leden er aan, wij hebben er zelf last van en tegenwoordig hebben zelfs de dames er mee te kampen. Men spreekt van een microbe, de wielermicrobe. Iedere zondag stappen honderden, duizenden mensen op hun koersfiets om eens stevig op de trappers te gaan staan. Door de dorpen, langs de kanalen, over de wegen, diep in de beugels. Ergens door de week, op een vrije avond, proberen ze dat nog even te herhalen. Om zo hun gedachten te verzetten, om zo te weten wat ze waard zijn.

Mensen die last hebben van de wielermicrobe moeten geholpen worden. Ze hebben goed materiaal nodig. Ze zijn op zoek naar lichtere wielen, betere banden, een extra bidonhouder, nieuwe handschoentjes of een beter zadel. … Ze zijn op zoek naar service, een groot onderhoud, de juiste zitpositie, een kleine bijstelling. En zo net voor ze naar hun favoriete col trekken willen ze nog wat sportvoeding. Maar in de eerste plaats willen ze een hele goede racefiets. Wij van rijwielen cadans weten daar wel raad mee, we wijzen hen de weg naar Bianchi.

Wielerminnend Vlaanderen kent Bianchi als een naam met vele overwinningen. Het is een naam die goed is voor 130 jaar traditie en verfijning. Vele profrenners lauweren het merk en kijken met veel plezier terug op de jaren dat ze met Bianchi reden. Bianchi staat voor innovatie en heeft verschillende lijnen koersfietsen. Op deze manier werken ze een aanbod uit voor zowel de professionele atleet als de sportieve recreant. Iedere lijn heeft zijn specifieke geometrie en binnen deze lijnen zitten dan nog eens verschillende modellen. Bianchi kent een hoge graad van afwerking en steeds weer een verfijnd design.

In onze winkel hebben we een volledige verdieping gewijd aan dit bijzondere merk. Je kan er alle modellen zien en je kan er ook heel wat accessoires van het merk terugvinden. We hebben er ook de nodige apparatuur om je lichaam goed uit te meten en je zo van een juiste zitpositie te verzekeren. Kom zeker eens kijken.

Wil je de verschillende modellen al eens bekijken? Je kan ze vinden op onze tweede verdieping en uiteraard ook op de website van Bianchi.

Liever een koersfiets die nèt iets anders is? Neem een kijkje bij de stalen (Cro-Mo) schoonheden van VSF Fahrradmanufaktur.