Stadsfietsen

Niets of niemand houdt je tegen om in de stad met een sportieve fiets voor de dag te komen. Veel mensen doen dit ook effectief, denk maar aan de opkomst van de fixies in het straatbeeld. Toch zijn er fietsen die specifiek gebouwd worden voor de stad en daarmee kan je wellicht je voordeel doen. Wanneer jouw fietsgebruik zich hoofdzakelijk beperkt tot boodschappen doen, korte ritjes in en rond de stad en tot bij vrienden dan is een stadsfiets wellicht het meest aangewezen.

Een dergelijke fiets kenmerkt zich door een rechte zithouding, een comfortabel stuur en een beperkter aantal versnellingen in de naaf. De stadsfiets geeft de berijder een goed zicht op alles wat er rond zich gebeurt en laat je makkelijk op- en afstappen indien nodig. Achteraan is er een breed en stevig bagagerek gemonteerd wat je toelaat een dubbele tas te monteren zodat je makkelijk de gedane inkopen kwijt kan. Voordeel van de naafversnelling is dat je stilstaand van versnelling kan veranderen, iets dat aan het rode licht een absoluut voordeel is.

Vooraan kan een mandje of een stevig bagagerek gemonteerd worden waarin een handtas of een kleine boodschap zich thuis voelt. Achteraan monteren we vaak een tweede pikkel om de fiets wat meer stevigheid te geven als je deze ergens stalt. Vaak komt er ook een speciale lekdichte plus-band aan te pas omwille van al het glas dat je doorheen de stad tegenkomt. Veelal nemen de mensen een diefstalverzekering bij de fiets zodat ze, wanneer het noodlot toeslaat en de fiets gestolen is, er een nieuwe komt op kosten van de verzekering.

De verschillende modellen kan je bekijken op de website van VSF Fahrradmanufaktur.

Geen idee welk type voor jou geschikt is of zin in een testrit? Spring eens binnen op de Naamsestraat 123.